Letërsi

Letërsi

Si na shfaqen Vegimet e fundit?

Vëllimi me tregime me titull "Vegimet e fundit", i autorit shkodran Meritan Spahija, i shkruar në një gegnishte të pastër, ishte në finalen e...

“Komedia Hyjnore” e Dantes, në shqip nga Meritan Spahija (III)

Lexo gjithashtu: Publikuar në https://palimpsest.al/ Dante: “Komedia Hyjnore” Kanga III – Përktheu dhe pajisi më shënime Meritan Spahija – Ata që nuk banë as mirë, as...

Ligjërimi “heretik” i Rita Petros, kandellja e djallit nga temiani!

Nga Albert Vataj Ka kohë që rrekem t’i jepem një leximi ëndjesh dhe poterisjesh, një angazhimi vetdijësues, rreth asaj që përbën zhurmën dhe asaj që...

Teodor Drajzer: Në qetësinë shpirtërore, njeriu gjen mënçurinë, ndjeshmëria e sëmurë i lajthit

Nga: Albert Vataj Në çastet e trysnive të mëdha shpirtërore, njeriu gjithmonë rritet në mënyrë më të dukshme. Ai ndjen një hov të fuqishëm forcash...

“Shkodra dashnorja e qiellit të kaltër… e liqenit ëndërrtar ku mëngjeseve t’kullueta lan hijen...

Nga: Albert Vataj E deshti dhe s’drashtu tue i dhan njaq dashni e adhurim, njaq amëlci e idhnim, njaq andrra dhe gazmim anipse t’vdirun prej...

Britania e Madhe dhe çështja shqiptare

Nga: Frasher Demaj  Sot doli nga shtypi ribotimi i librit BRITANIA E MADHE DHE ÇËSHTJA SHQIPTARE 1875-1913. Në këtë ribotim kam shtuar rreth 135 faqe...

Shkodër, kur andja t’rrok e dishrimi me t’dasht, m’përflak

Nga: Albert Vataj Shkodra asht njatje ku andja t'rrok e dishrimi me t'dasht, m'përflak me njaq shum' dashuni, sa mundem vetëm me u përul, e...

“Komedia Hyjnore” e Dantes – përkthim dinjitoz me komente të hollësishme – nga Meritan...

Lexo gjithashtu: Në kulmin e udhtisë së kësaj jetë; u gjenda mes një pylli zhytë n'errsí - RV Rubrika Takime kulturore - marrë...

“Komedia Hyjnore” e Dantes, në shqip nga Meritan Spahija (II)

Lexo gjithashtu: Dante: “Komedia Hyjnore” Kanga II – Përktheu dhe pajisi më shënime Meritan Spahija – Kanga e dytë e Ferrit na tregon se si...