Studime

Studime

Historia e festimit të Krishtlindjes

Krishtlindjet janë sot festa kryesore e fesë kristiane, por tradita e festave përreth kohës së Krishtlindjeve është shumë më e hershme se sa krishtërimi...

DOSSIER: Misteret e vdekjes së Skënderbeut sipas legjendave të popullit

Nga: Brizida Gjikondi E Diela e Skënderbeut Përgjatë viteve 1967-1968 me rastin e 500 vjetorit të vdekjes së Skënderbeut, në shtypin shqiptar, historianët, akademikët dhe figura...